Temmuz 11, 2013

gitmek mümkün mü?

Kaçmak mümkün mü herkesten ve her şeyden… gitmek mümkün mü? ya da bir yol var mı yakın olan ama uzağa götüren....

 'az mı kaldı hecesinden dilimde aşkın'

Neden böyle başladı satır bilmiyorum… ve bilmem de mümkün olmayacak bu andan sonraki hiçbir  anda da.. İnsan bir çok pisiko-bunalım bir şeylerin etkisiyle saçma sapan tepkilerin içinde bulabiliyor kendini.. 
Misalen ne oldu; Urugvay U-20 takımı Irak U-20 takımına bir gol atarak beraberliği yakaladı… sırf Urugvay'ın gol atma neticesinde sinir patlaması aşamasına gelinildi… kapı kasalarına yumruk atılındı… kırınıldı… incinildi…. Neden? Çünkü Urugvay U-20 takımı gol attı… komik.. Nekadar saçma olabilirse okadar saçma.. 
Derinene inmeye çok da gerek olmamkla birlikte duygu çatışımı böyle başladı… (burası trajik)… 
Günün bir anında ayrılığa planlar çizildi zira.. Tam işleve geçileceği sırada(hep o sırada olur ya) araya bir muhabbet girdi ertelendi(neyse ki).. Saatler sonra, sinir çatışması sonrası bir liman timsali sığınıldı yine kıyılarına… sesine… soluğuna…. Sesiyle huzur bulundu… dinginliğe erişildi., durulundu…
23 dakika soluğuna bağlı kalındı… kopulamadı bir türlü.. O öyle mışıl mışıl uyurken telefonun diğer ucunda, paldır küldür çatışıldı kendi içinde… ne kazanıldı ne kaybedildi… kim kime çattı görülmedi zira…. 

 az mı kaldı hecesinden dilimde aşkın.. halbuki tadın kadar sıcaklığı var yüreğimde ve kokun kadar vazgeçilmez aşk, dile  gelmeye biçare düşsede sevgilim...


11.07.2013; 00:48

Hiç yorum yok: